Bănci și Asigurări

Credit Europe Bank isi face companie de asigurari

13.03.2007, 19:53 45

Grupul financiar turc FIBA, actionarul majoritar al Credit Europe Bank, fosta Finansbank, intentioneaza sa intre in aprilie si pe piata asigurarilor prin noua companie Credit Europe Asigurari.
"La inceputul lui aprilie societatea va semna primele polite. Va activa pe asigurari generale si vom analiza si posibilitatea intrarii pe pensii private", a declarat Omer Tetik, vicepresedinte al Credit Europe Bank Romania. EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, pregateste o miscare similara, inclusiv pe asigurari de viata. Credit Europe Bank si-a propus pentru acest an cresterea cotei de piata de la 1,5% in 2006 la 2% si deschiderea a 30 de sucursale. "Obiectivul este sa ne situam in primele 10 banci in urmatorii doi ani si sa ocupam locul trei pentru toate produsele de retail", a spus Tamer Ozatakul, presedintele bancii. Banca intentioneaza sa atraga si clientii cu venituri mari prin lansarea unor carduri Gold si Platinum si a unei agentii bancare VIP in Bucuresti care ar trebui sa atraga in primul an peste 200 de clienti. Finansbank Romania va investi anul acesta peste un milion de euro in rebranding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO