Bănci și Asigurări

Cristian Sporiş se întoarce la Raiffeisen ca vicepreşedinte

no title

Cristian Sporiş

Autor: Ovidiu Tempea

31.07.2012, 00:08 380

Secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Cris­tian Sporiş se va întoarce în luna august la Raiffeisen Bank, unde va prelua poziţia de vicepreşedinte responsabil cu divizia corporate a băncii, deţinută anterior de Marinel Burduja. Sporiş a fost şef al Trezoreriei Raiffeisen până în luna februarie a acestui an, când a fost numit secretar de stat.

Sporiş a fost numit secretar de stat responsabil cu trezoreria imediat după instalarea guvernului Ungureanu, înlocuindu-l pe Bogdan Drăgoi, care preluase funcţia de ministru de finanţe. El a fost unul dintre puţinii secretari de stat care au rămas pe poziţie după instalarea guvernului Ponta. Sporiş, 36 de ani, a abosolvit Facultatea de Finanţe-Bănci a ASE.

Enache Jiru, fost şef al Trezoreriei, este favorit să preia din nou poziţia din cadrul Ministerului de Finanţe după reîntoarcerea lui Cristian Sporiş la Raiffeisen. Jiru a lucrat la BNR până în 2000, apoi a fost vicepreşedinte la CEC, după care a mers la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO