Bănci și Asigurări

CSA a dat undă verde asigurătorului CARE

17.08.2010, 23:31 26

Compania de Asigurare-Reasigurare Exim (CARE), controlată deEximbank România, a primit la 9 august autorizaţia de funcţionaredin partea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, potrivitdatelor postate pe site-ul instituţiei.

CARE a fost înfiinţată de Eximbank - o bancă de statspecializată în susţinerea exportatorilor şi a firmelor mici - în2009, demersul băncii fiind efectul recomandărilor din directiveleComisiei Europene care prevăd separarea celor două activităţi aleinstituţiei de credit. Separarea trebuie făcută pentru a se evitasituaţii în care asigurarea creditelor de export pe termen scurtcontra riscurilor de piaţă este susţinută de către stat. Banca areîn portofoliu produse de asigurare destinate în specialexportatorilor.

"Pentru prim an de funcţionare a CARE România estimăm un volumal primelor burte subscrise de două milioane de lei", spune IonuţCostea, preşedintele Eximbank. Compania va oferi, pe lângăasigurări şi reasigurări de credite comerciale pe termen scurt şiasigurări de garanţii.

Societatea este condusă de Radu Frîncu, fostul director generalal Certasig, post la care a renunţat prin demisie. Asigurătorul areun capital social de 29,2 milioane lei, deţinut în proporţie de90,84% de Eximbank România, însă are sediul central în clădireaMetropolis Center, din strada Grigore Alexandrescu. La începutullunii mai, consiliul de supraveghere al asigurătorului l-a numit peFrîncu în funcţia de preşedinte al directoratului, decizie care aprimit avizul CSA câteva săptămâni mai târziu. Pe segmentul său depiaţă, CARE va intra în competiţie cu filialele locale ale Cofaceşi Euler Hermes, doi jucători de talie internaţională.

Poliţele de asigurare de credite comerciale sunt cumpărate decompanii care urmăresc astfel să acopere riscul de a nu-şi încasabanii de la partenerii de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO