Bănci și Asigurări

Cu normele de creditare pe masa

03.05.2007, 19:24 8

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR responsabil cu supravegherea bancilor comerciale, merge astazi la Asociatia Romana a Bancilor pentru a discuta din nou despre cum trebuie elaborate noile norme interne de creditare a persoanelor fizice si despre cum decurge procesul de avizare.
Mai multe banci s-au trezit cu normele returnate chiar de mai multe ori, din cauza ca BNR a considerat ca nu sunt conforme cu principiile de prudenta cerute. La intalnirea de astazi participa si Nicolae Cinteza, seful Directiei Supraveghere din BNR si coordonatorul procesului de avizare a normelor. Cel putin deocamdata nicio banca nu a anuntat ca ar fi primit normele validate, desi Georgescu estima ca una dintre cele care au trimis deja documentele ar fi putut obtine avizul saptamana trecuta. Desi BNR a anuntat liberalizarea creditarii persoanelor fizice inca din luna martie prin ridicarea conditiilor privind avansul la creditele ipotecare si gradul maxim de indatorare, se dovedeste ca de fapt procesul de relaxare este foarte complicat atat timp cat bancile nu reusesc sa multumeasca BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO