Bănci și Asigurări

Cum este sistemul de salarizare din BNR: Bonusul de performanţă poate reprezenta maximum 1 salariu, o singură dată pe an. Conducerea băncii nu primeşte acest bonus

Mugur Tolici, directorul de HR al Băncii Naţionale

Mugur Tolici, directorul de HR al Băncii Naţionale

Autor: Adelina Mihai

10.08.2016, 00:08 2094

Mugur Tolici, directorul de HR al Băncii Naţionale, spune că în BNR salariul de bază este referinţa atunci când se discută despre sistemul de salarizare al instituţiei, iar pe lângă acest nivel de încadrare poate exista un bonus de performanţă care nu depăşeşte valoarea unui salariu lunar de bază. Conducerea nu poate lua acest bonus.

Confruntaţi cu un şir de critici în creştere legate de faptul că nu îşi publică salariile aşa cum prevede legea şi cu acuzaţii privind lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte politica salarială, Mugur Tolici, un manager cu 22 de ani de experienţă în BNR, răspunde unor întrebări trimise de ZF pe această temă, în încercarea de a dezvălui puţin din sistemul de salarizare din interiorul Băncii Naţionale.

Directorul de HR al BNR spune că boardul BNR – guvernatorul, cei trei viceguvernatori şi cei cinci membri neexecutivi - îşi va publica veniturile obţinute în cadrul băncii, care până acum, conform unei decizii interne a băncii, erau confidenţiale. Tolici precizează că mai sunt discuţii legate de nivelul până la care va exista această transparenţă, iar la şedinţa de la finalul acestei luni se va clarifica dacă se vor publica şi salariile directorilor din cadrul băncii (7,4% din angajaţii băncii, adică 140 de persoane, au funcţii de conducere). Guvernatorul Mugur Isă­rescu, de exemplu, se opune publicării sa­la­riilor directorilor. În prezent sunt discuţii aprinse în cadrul consiliului de adminis­traţie al BNR pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO