Bănci și Asigurări

Deponentii de la BIR mai au de asteptat

26.07.2000, 00:00 15



Fondul de Garantare al Depozitelor in sistemul bancar a demarat actiunile pentru inceperea platilor compensatorii catre depunatorii de la Banca Internationala a Religiilor (BIR), dar nu poate specifica exact data cand vor incepe aceste plati pentru ca acest lucru depinde de lichidatori si de banca prin care se vor plati despagubirile.

"Am organizat deja licitatia pentru a desemna banca prin care se vor efectua platile, astazi fiind chiar ultima zi de depunere a ofertelor de catre institutiile financiar-bancare interesate. Decizia finala va fi luata pe 3 august de Consiliul de Administrare al Fondului", a declarat Marin Predescu, directorul economic al Fondului de Garantare.

Pe de alta parte, Arin Stanescu, unul dintre reprezentantii lichidatorilor, a spus ca de abia luni a inceput evaluarea in banca, urmand ca pana la sfarsitul saptamanii sa poata face o prima estimare a datei pana la care va furniza Fondului lista cu detinatorii de conturi.

Potrivit primelor estimari peste 350.000 de persoane au avut conturi deschise la BIR, valoarea totala a acestora fiind in jur de 2.000 de miliarde de lei. Fiecare deponent are garantat de stat 65,169 milioane de lei pe depozit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO