Bănci și Asigurări

Domnitanu a plecat de la Astra

14.09.2004, 00:00 207



Actionarii Astra Asigurari au decis numirea a cinci noi membri in Consiliul de Administratie, functia de presedinte urmand sa fie detinuta in continuare de actionarul majoritar, Dan Adamescu, a declarat fostul vicepresedinte al companiei, Dan Domnitanu.



"Voi inceta colaborarea cu Astra Asigurari, pentru ca am demarat un proiect personal de afaceri. Noul Consiliu de Administratie va decide, in prima sedinta, si componenta conducerii executive", a spus Domnitanu.



Potrivit consilierului presedintelui Astra, Marian Marzac, pozitia de director general va fi detinuta tot de Dan Adamescu. In acest sens, societatea a depus o cerere de autorizare la Comisia de Supreveghere a Asigurarilor.



In Consiliu de Administratie nu mai figureaza functia de vicepresedinte. Noii membri numiti la Adunarea Generala a Actionarilor sunt : Dumitru Staicu, Mihaela Cojocaru, Radu Stancu, Dacian Vinereanu si Ovidiu Calinescu. Fostul director general al Astra, Karla Marinescu, ramane membru al CA.



Totodata, actionarii au decis rectificarea bugetului pentru 2004, prin majorarea ratei de dauna, de la 39% cat a fost previzionat, la 42%. In 2003, Astra a inregistrat o rata a daunei de 44%.



Marzac a adaugat ca noul buget prevede si o reducere a costurilor fixe. El sustine ca modificarile organizatorice si cele bugetare fac parte dintr-un program de reorganizare necesar in vederea pregatirii societatii pentru liberalizarea pietei asigurarilor.



Primele incasate de Astra Asigurari in primul semestru s-au situat la circa 1.060 miliarde lei (peste 26 milioane euro), cu 40% mai mult in lei comparativ cu nivelul consemnat in perioada similara din 2003. Astra Asigurari are un capital social de 1.574,8 miliarde de lei, actionarul majoritar al companiei fiind Nova Trade (detinuta de Dan Adamescu), care controleaza 94,67% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO