Bănci și Asigurări

Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro s-a apreciat faţă de leu, dolarul s-a depreciat

Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro...

Autor: Dan Straut

16.03.2017, 13:50 158

Euro s-a plasat, astfel, pe un palier apropiat de media săptămânii (4,55 lei), însă dolarul american a coborât la cotaţii care n-au mai fost înregistrate de la mijlocul lunii februarie (4,24 lei).

Fed a dispus, miercuri, majorarea dobânzilor cu 0,25 puncte procentuale, o manevră decisă în contextul aşteptărilor privind un ritm constant al creşterii economice, creării de locuri de muncă şi atingerii ţintei de inflaţie, potrivit Reuters.

Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC - un organism din cadrul sistemului bancar central din SUA) a decis creşterea ţintei dobânzii fondurilor federale cu 0,25 de puncte procentuale, de la intervalul 0,5%-0,75% la 0,75%-1,00%.

În primele ore după comunicarea acestei decizii, pe pieţele internaţionale s-au înregistrat aprecieri uşoare ale dolarului faţă de euro, pentru ca ulterior să intervină o depreciere semnificativă, raportul consemnat la ora 13.00 (ora României) fiind de 1,0722-1,0721 euro/dolar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO