Bănci și Asigurări

Eugen Rădulescu, care a condus din vara anului 2015 şi până în iunie 2023 Direcţia stabilitate financiară din BNR, devine consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu

Eugen Rădulescu are peste trei decenii de experienţă în poziţii de conducere în sistemul bancar

Eugen Rădulescu are peste trei decenii de experienţă în poziţii de conducere în sistemul bancar

Autor: Claudia Medrega

06.07.2023, 18:00 461

Eugen Rădulescu a fost în trecut şi director al Direcţiei de politici monetare din cadrul BNR (în perioada 1990-1996) Din 2008, el a revenit la BNR ca director al Direcţiei de audit, pentru ca din iulie 2015 să preia conducerea Direcţiei de stabilitate financiară Eugen Rădulescu a lucrat în trecut şi în bănci comerciale, fiind preşedinte al Băncii Agricole şi preşedinte al băncii de stat CEC Bank.

Eugen Rădulescu, 65 de ani, un bancher cu peste trei de­cenii de experienţă în poziţii de con­ducere în sistemul ban­car, care a fost director al Direcţiei stabili­tate financiară din BNR din vara anului 2015 şi până la finalul lunii iunie 2023, devine consilier al gu­ver­natorului BNR Mugur Isăres­cu. Practic, el devine unul dintre cei 5 consilieri personali ai guver­na­torului. Poziţia de director al Di­recţiei stabilitate financiară figu­rea­ză în prezent ca fiind vacantă în organigrama BNR. În mod u­zual, conducerea direcţiilor din BNR este preluată, după ple­carea/pensionarea direc­torilor generali, de către direc­torii adjuncţi. În prezent, Florian Neagu este director ad­junct al Direcţiei stabilitate financiară din BNR.

Rădulescu fusese numit în funcţia de director al Direc­ţiei de stabilitate financiară din cadrul Băncii Naţionale în iulie 2015, în locul lui Ion Drăgulin, care se pensionase atunci.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO