Bănci și Asigurări

Euro a urcat la maximul ultimelor trei săptămâni după şedinţa BCE

Euro a urcat la maximul ultimelor trei săptămâni după...

Autor: Ştefan Stan

08.12.2016, 15:09 866

Euro a urcat la maximul ultimelor trei săptămâni, în condiţiile în care investitorii au aşteptat să vadă decizia Băncii Centrale Europene legată de expansiunea politicii monetare, având în vedere că traderii se aşteaptă ca oficialii europeni să extindă programul de achiziţie de active pentru cel puţin şase luni la ritmul actual, deşi cu riscul unei rate de achiziţie mai scăzută, scrie Bloomberg.

Moneda europeană a fost afectată puternic în raport cu cele 16 valute majore, având în vedere că obligaţiunile guvernamentale au condus declinul în regiune. Cei mai mulţi economişti au spus într-un studiu Bloomberg că preşedintele BCE Mario Draghi va anunţa o prelungire a măsurilor de relaxare cantitativă, de 80 de miliarde de dolari pe lună. Totuşi, unele voci susţin că expansiunea programului va fi ultima înainte ca BCE să reducă amploarea programului.

”Este o ruptură reală între pricing şi aşteptările economiştilor”, a spus Jordan Rochester, strateg valutar la Nomura Holdings din Londra.  

Euro a crescut cu 0,4%, la 1,0793 dolari în LOndra.
Cursul de schimb anunţat de BNR este joi de 4.5020 lei/euro, în creştere cu 0,03%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO