Bănci și Asigurări

Euro ramane sub 4,3 lei, strainii isi iau profiturile

14.10.2009, 23:10 20

Euro a vizitat ieri dimineata din nou nivelul de 4,3 lei, insadoar pentru o scurta perioada, in conditiile in care pe piata auaparut ordine importante de vanzare de valuta.

"Au fost jucatori straini care au vandut destul de mult. Ceicare au cumparat euro la niveluri de 4,2 lei isi marcheaza acumprofiturile", a comentat un dealer. Totusi, volumul important alvanzarilor de valuta la nivelul de 4,3 lei/euro a atras din nouspeculatii privind o posibila interventie a BNR. Pe fondulrezultatelor trimestriale peste asteptari anuntate de companiileamericane, apetitul pentru risc al investitorilor s-a imbunatatit.Astfel, celelalte monede de pe pietele emergente din regiune aucastigat teren in fata euro. In schimb, leul a ramas pe palierul de4,29 lei, unde se afla si in martie, cand pietele financiareinternationale erau in fierbere. Dealerii spun ca, daca un nouguvern este ales curand, leul ar avea chiar potential pentru ousoara apreciere.

BNR a fortat din nou o crestere a dobanzilor pe piata monetaraspre 11% pe an, alegand sa nu reinnoiasca un credit de refinantarede 11 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO