Bănci și Asigurări

Eurobank: Locuinţele s-au ieftinit cu 3% anul trecut

Foto: Răzvan Lupică

Foto: Răzvan Lupică

Autor: Andreea Neferu

08.04.2015, 00:00 470

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale s-au redus cu 2,7% anul trecut, în piaţă existând o „perspectivă de stabilitate pentru următoarea perioadă“, potrivit indicelui proprietăţilor rezidenţiale realizat de Eurobank Property Services, subsidiară a grupului elen Eurobank, care deţine şi Bancpost. „Stabilitatea va continua pe piaţa rezidenţială din România, fără să existe semne concludente că preţurile vor suferi creşteri semnificative“, potrivit reprezentanţilor Eurobank Property. 

Indicele indică o scădere de 1,6% a preţurilor proprietăţilor rezidenţiale în ultimul trimestru din 2014 comparativ cu trimestrul al treilea. La nivelul Bucureştiului, indicele a scăzut cu 0,1% în ultimul trimestru, existând fluctuaţii opuse în funcţie de cartiere: în centru, preţurile au crescut cu 1,1%, în timp ce la periferie a existat o scădere uşoară de 0,3%. Indicele calculat pentru judeţul Ilfov a crescut cu 1,7% în trimestrul al patrulea.

„Preţurile proprietăţilor noi din Bucureşti au continuat să scadă mai repede decât media, ajungând la 4,8% în ultimele patru trimestre, pe când proprietăţile vechi situate în Capitală au stagnat“, potrivit Eurobank Property. Cea mai mare creştere trimestrială a preţurilor proprietă­ţilor rezidenţiale din provincie, de 1,4% în ultimele trei luni din 2014, s-a înregistrat în regiunea Dunăre - Marea Neagră. Pe de altă parte, cea mai mare scădere a fost consemnată în vestul ţării, respectiv un minus de 4,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO