Bănci și Asigurări

Eurom Bank a obtinut 1 mil. euro in sase luni

02.08.2004, 00:00 17

Eurom Bank a realizat, in primele sase luni ale anului, un profit net de 40,6 miliarde lei (aproximativ un milion de euro). Pentru intreg anul 2004, conducerea bancii si-a stabilit ca obiectiv un castig net de 110 miliarde lei, fata de un profit de numai 6,6 miliarde lei raportat in 2003.
La sfarsitul primului semestru, volumul total al activelor bancii a ajuns la peste 3.300 de miliarde lei, din care 2.929 miliarde lei reprezinta activele financiare.
Portofoliul de credite a inregistrat in aceasta perioada o crestere de 40%, pana la 1.829 miliarde lei.
Potrivit directorului general adjunct al Eurom Bank, Alexander Regebogen, cea mai mare parte a finantarilor sunt credite comerciale, cu scadenta pe termen scurt. In cazul majoritatii imprumuturilor sumele acordate nu depasesc un miliard de lei.
Strategia de dezvoltare a bancii include lansarea instrumentelor de plata fara numerar - carduri si Internet Banking - precum si prin intrarea pe piata creditului ipotecar.
Pentru a putea finanta credite imobiliare, Regebogen considera necesara o majorare a capitalului social al bancii cu 5 -10 milioane de euro, intr-o prima etapa.
"Studiem mai multe posibilitati privind majorarea de capital, inclusiv sa atragem fonduri din piata de capital. Resursele pe termen lung necesare imprumuturilor imobiliare ar putea fi obtinute, in prima faza, si printr-un credit", a mai spus oficialul bancii.
Banca opereaza in prezent o retea de 30 de sucursale, insa Regebogen apreciaza ca marimea optima este de 40 de unitati.
"Cred ca trebuie sa acoperim mai bine Bucurestiul si citeva orase mai mari", a adaugat directorul bancii.
La 30 iunie 2004, banca avea peste 20.000 de clienti. Eurom Bank detine o cota de piata de 0,45% din punctul de vedere al volumului activelor. Pana la sfarsitul anului viitor, banca isi propune cel putin o dublare a activelor si o cota de aproape 2% din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO