Bănci și Asigurări

Eurom Bank lanseaza carduri luna aceasta

11.11.2004, 00:00 12

Eurom Bank va lansa in aceasta luna primele sale carduri de plata in cadrul unei colaborari cu MasterCard. Lansarea cardurilor face parte din strategia de dezvoltare a bancii alaturi de lansarea serviciului de Internet Banking, a creditului ipotecar si a intrarii ca intermediar pe piata de capital.
"Vom lansa cardurile in luna aceasta. Vom avea patru tipuri de carduri in cadrul unei colaborari cu MasterCard: Maestro, MasterCard Classic, Business Card si Credit Card," spune Alexander Regenbogen, director general adjunct al bancii. Eurom va instala in prima faza 30 de bancomate si 30 de POS-uri numarul acestora urmand a fi extins ulterior.
Investitia in automatele bancare, sistemele informatice si promovarea cardurilor se va situa in prima faza in jurul sumei de 0,7 milioane de dolari. Banca mizeaza pentru inceput pe un numar de 20.000 de clienti pe sectorul cardurilor, si spera conform lui Regenbogen sa devina un jucator semnificativ pe aceasta piata.
Eurom Bank detine o cota de piata de 0,45% din punctul de vedere al volumului activelor.  Banca a obtinut la noua luni un profit net de 54,4 miliarde de lei (1,3 milioane euro), in aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrand o pierdere de 8,2 miliarde de lei (aproximativ 223.000 euro).
Atat veniturile nete din dobanzi ale bancii, cat si cele din comisioane au inregistrat cresteri in primele noua luni, dublandu-se comparativ cu anul trecut. Veniturile nete din dobanzi au atins 140,6 miliarde de lei (3,4 milioane euro), in timp ce veniturile nete din comisioane au fost de 126,2 miliarde de lei(3 milioane de euro).
Ritmul de crestere a profitului a fost insa mai redus comparativ cu situatia din primul semestru, cand banca a obtinut un profit net de 40,6 miliarde de lei (aproximativ 1 milion de euro), acest lucru fiind cauzat de noile reglementari ale BNR privind creditele de consum, riscul de credit si a cresterii rezervei minime obligatorii pentru resursele atrase in valuta de la 25% la 30%,
Actiunile Eurom, listate la Bursa Electronica RASDAQ au inregistrat o crestere de peste 20% in ultimele saptamani. Actiunile bancii s-au tranzactionat in ultimele zile in jurul pretului de 5.300 lei/actiune, capitalizarea bursiera a Eurom ajungand la 51 milioane de euro. Banca este detinuta in proportie de 89,5% de grupul israelian Kolal.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO