Bănci și Asigurări

F.A.T.A tinteste peste 5 mil. euro din asigurari agricole

05.03.2007, 17:48 26

F.A.T.A. Asigurari Agricole, compania italiana de asigurari care a intrat anul trecut pe piata romaneasca prin preluarea Asigurari Global, si-a propus sa subscrie in acest an prime brute in valoare de peste 5 milioane de euro.
"Vrem sa fim lideri pe piata asigurarilor agricole, in conditiile in care in doua luni de functionare am facut subscrieri egale sau mai mari decat companii vechi pe piata asigurarilor agricole", a declarat Anghel Burghila, directorul general al F.A.T.A. Asigurari Agricole.
Compania a subscris anul trecut prime brute in valoare de 1,6 miliarde de euro.
"Ne bazam pe fonduri structurale care vor impune o concentrare a suprafetelor si o specializare asupra produselor care se cer pe piata. Si probabil ca si in Romania, ca si in celelalte tari europene, accesul la fonduri structurale va fi conditionat de existenta unei polite de asigurare", a mai spus Burghila.
Specializata pe asigurari agricole, F.A.T.A. si-a propus ca 70% din subscrierile pe acest an sa fie facute din acest tip de polite si 30% din asigurari generale non-agricole, cu exceptia asigurarilor de raspundere civila auto (RCA).
"Suntem in dezvoltare. Functionam cu 14 sucursale si 27 de agentii si vrem ca pana la sfarsitul acestui an sa avem 21 de sucursale si 20 de agentii. Aceasta este forma organizatorica finala a retelei teritoriale, cel putin pentru urmatorii trei ani", a afirmat Burghila. Compania are 114 angajati din care 34 lucreaza in sediul central si si-a propus ca pana la finele acestui an sa colaboreze cu peste 3.500 de agenti de asigurare. "Un rol esential il va avea reteaua de agenti. Vrem sa avem in fiecare comuna din tara cel putin un agent", a adaugat directorul general al F.A.T.A. Asigurari Agricole.
Potrivit lui Burghila, tinta de clienti a companiei pentru produsele de asigurari agricole sunt persoanele din mediul rural.
"De regula, asigurarile agricole se incheie mai greu decat orice alt tip de asigurare generala din doua motive. Unul este lipsa de educatie in domeniul asigurarilor si lipsa posibilitatilor financiare ale clientilor din mediul rural de a incheia o asigurare si a plati prima", a mai explicat Burghila.
Prima medie anuala pentru asigurarile agricole incheiate la F.A.T.A. Asigurari Agricole este de 3-4% din suma totala asigurata.
Compania si-a bugetat pentru acest an investitii de peste 0,5 milioane de euro, din care 30-40% dintre acestea vor fi orientate catre promovarea companiei si a produselor sale.
"Vom avea trei campanii de promovare prin toate mijloacele media pentru asigurari agricole, asigurari generale si pentru promovarea brandului F.A.T.A pe piata", a afirmat Alexandru Barbu, director de marketing al F.A.T.A. Asigurari Agricole.
Compania are un capital social in valoare de 8 milioane de lei si este detinuta in proportie de 100% de catre compania italiana F.A.T.A. Assicurazioni, membra a grupului financiar Generali, care este prezent pe piata si printr-o companie de asigurari generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO