Bănci și Asigurări

Felix Daniliuc, Raiffeisen Leasing: Piaţa leasingului ar putea creşte cu 15% în fiecare din următorii trei ani

Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing şi preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare (ALB)

Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing şi preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare (ALB)

Autor: Anelis Baciu

08.10.2015, 00:08 635

Industria leasingului a început să-şi revină, iar în următorii trei ani volumul finanţărilor ar putea creşte cu un ritm anual de 15%.

Industria leasingului a reintrat în terenul pozitiv, iar în următorii trei ani volumul finanţărilor ar putea creşte cu un ritm anual de circa 15%, în condiţiile în care şi economia în ansambu va raporta creşteri anuale de 3-4%, a afirmat Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing şi preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare (ALB).

„Există o corelaţie directă între performanţa industrei de leasing şi creşterea economică. Leasingul este singura soluţie de finanţare care are impact direct în economie, fiind şi un barometru exact al evoluţiei acesteia. Re­zultatele industriei de leasing sunt, de asemenea, direct influenţate de per­for­­manţa economică în ansamblu, iar de regula, un punct de creştere procen­tuală a PIB implică între 5 şi 6 puncte pro­centuale de creştere a pieţei de leasing. Ne putem aştepta la o creştere de 15% în fiecare din următorii trei ani“, a declarat pentru ZF Felix Daniliuc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO