Bănci și Asigurări

Filip & Company a asistat Banca Transilvania în emisiunea de obligaţiuni prin care a atras 200 mil. euro de pe pieţele internaţionale. Investiţia merge în principal în finanţarea creditelor ipotecare verzi

Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

18.07.2023, 11:05 204

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Banca Transilvania (TLV), cel mai mare jucător din sistemul bancar românesc, cu privire la a doua emisiune de obligaţiuni din cadrul programului lansat în aprilie, prin care a atras de pe pieţele internaţionale 200 de milioane de euro.

Investiţia va merge exclusiv în finanţarea operaţiunilor de creditare ale Băncii Transilvania, cu un procent de 90% alocat finanţării creditelor ipotecare verzi, spun oficialii firmei de avocatură.

Potrivit acestora, a doua emisiune în baza programului a constat în obligaţiuni subordonate de 200 de milioane de euro cu o maturitate de 10 ani, admise la tranzacţionare la BVB.

Emisiunea a fost coordonată de BT Capital Partners în calitate de manager.

“Sectorul financiar poate juca un rol important în combaterea schimbărilor climatice şi această emisiune este un pas important pentru crearea unui viitor mai bun pentru generaţiile viitoare”, spune Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alina Stancu Bîrsan (partener), Alexandru Bîrsan (partener), Olga Niţă (partener) şi Anca Bădescu (associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO