Bănci și Asigurări

Filmul „enervant de interesant“ care îi pune pe bancheri la zid, apare miercuri, cu ZF

Filmul „enervant de interesant“ care îi pune pe bancheri la zid

Filmul Inside Job, câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun documentar al anului 2010, va apărea miercuri, 29 iunie la chioşcurile de presă cu Ziarul Financiar

Autor: Cristina Roşca

24.06.2011, 00:03 1965

Câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun documentar alanului 2010, filmul "Inside Job" dezvăluie o serie de adevăruridespre criza economică din 2008 pe care mulţi au încercat să leţină ascunse.

Criza financiară mondială nu doar a costat lumea întreagă 20.000de miliarde de dolari, ci a şi lăsat milioane de oameni fără slujbăşi alte milioane fără case.

Prin intermediul unor interviuri cu importanţi jucători dinsectorul financiar, cu politicieni şi jurnalişti, documentarul"Inside Job" reuşeşte să scoată la iveală o serie de adevăruridespre criza mondială pe care mulţi au încercat să le"muşamalizeze".

Narat de actorul Matt Damon, filmul nu se opreşte la graniţaStatelor Unite, despre care se spune că sunt punctul de pornire alcrizei, ci merge mai departe în Islanda, Anglia, Franţa, Singaporeşi China, toate aceste ţări fiind într-o mai mare sau mai micămăsură "victime" şi "călăi" în cazul acestei crize.

"Dacă documentarul polemic al lui Charles Ferguson ar fi fostdoar unul deprimant, ar putea să stea alături de dramele dinBulgaria sau Germania de Est cu care ne-am obişnuit. «Inside Job»are însă o valoare adăugată, pentru că este atât enervant deinteresant, cât şi deosebit de enervant. Este o analiză amănunţităa crizei economice mondiale care a început acum mai bine de doi anişi încă ne afectează viaţa de

zi cu zi", spunea la finalul anului trecut editorialistul WallStreet Journal, cel mai important cotidian de business din lume,Joe Morgenstern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO