Bănci și Asigurări

Finansbank isi face societate de asigurari

14.10.2005, 18:12 10

Grupul de servicii financiare Fiba, prezent in Romania prin Finansbank, Finans Securities si Finans Leasing, va intra pana la sfarsitul acestui acestui an si pe piata asigurarilor, unde va investi cateva milioane de euro.

"Principalul motiv care sta la baza deciziei noastre de a intra pe piata de asigurari generale din Romania este viziunea noastra pozitiva legata de aceasta piata", au declarat oficiali ai grupului turcesc.

Grupul inca nu a decis cum va face primul pas in domeniul asigurarilor: prin infiintarea unei societati, achizitia pachetului majoritar al unui jucator important de pe piata sau preluarea unei societati mici.

"Intentionam sa vindem toate tipurile de produse de asigurare non-viata", au explicat reprezentantii Fiba.

Acestia inca nu au hotarat care din cele doua subsidiare din Romania ale grupului va fi actionarul majoritar al societatii de asigurari.

In ceea ce priveste capitalul social reprezentantii Fiba spun ca acesta va fi "mai mare decat al multor societati de pe piata". Conform normei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor privind limitele minime ale capitalului social al asiguratorilor, o societate care practica asigurari generale trebuie sa dispuna de un capital social de cel putin 2,3 mil. euro (8 mil. lei).

Pentru 2006, turcii isi propun ca societatea de asigurari pe care o vor infiinta sau achizitiona sa atinga o cota de piata de circa 1% si sa inregistreze "un profit peste media pietei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO