Bănci și Asigurări

Finansbank s-a mutat in sediul Bancii Albina

13.11.2001, 00:00 18



Finansbank Romania, filiala a grupului turcesc Finansbank Turcia, are de saptamana trecuta un nou sediul central, acesta fiind practic sediul in care si-a desfasuat activitatea fosta banca Albina.

Banca Albina a fost prima banca care a fost declarata in stare de faliment in sistemul bancar romaneasc, iar recuperatorul - societatea Reconversie si Valorificare Active - a trecut imediat la recuperea unei parti din activele fostei banci Albina.

Intr-o tranzactie, perfectata inca de anul trecut, Finansbank a platit pentru noul sediu in jur de 2 milioane de dolari, aceasta achizitie facand parte din strategia bancii turcesti pentru piata romaneasca.

Decizia de finalizare a acestei strategii depinde acum de ce decizie va lua banca franceza BNP Paribas, care detine 51% din Finansbank Turcia in urma unui parteneriat incheiat in iulie, care analizeaza de mai multe luni oportunitatea mentinerii sucursalei din Romania.

Francezii au efectuat deja mai multe studii de fezabilitate privind activitatea Finansbank Romania, iar pana la sfarsitul lunii se asteapta ca negocierile intre reprezentantii celor doua grupuri sa se finalizeze. .

BNP Paribas, cea de-a doua banca franceza, a mai fost prezenta pe piata romaneasca timp de un an, printr-un parteneriat incheiat cu banca germana Desdner Bank, dar in urma imposibilitatii atingerii indicatorilor de profitabilitate estimati, anul trecut in vara si-au vandut catre banca elena Egnatia afacerea din Romania.

Finansbank Romania, fosta pana in 2000 Banca de Credit Industrial si Comercial, este o banca de talie medie pe piata bancara romaneasca, in ultimul timp aceasta devenind mai activa pe segmentul creditelor pentru consum (volumul total al creditelor acordate de Finansbank Romania la 30 iunie era de 1.095 mld. lei) si pe cel al instrumetelor de economisire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO