Bănci și Asigurări

Finantari de 3,3 mil. euro de la BT Direct

27.03.2007, 15:06 78

BT Direct, compania de leasing financiar pentru persoane fizice a grupului financiar Banca Transilvania, a acordat anul trecut finantari in valoare de 11,7 milioane de lei (3,3 mil. euro).
"Nivelul este mai mare cu 28% fata de 2005 datorita cresterii continue a magazinelor partenere", a declarat Gabriel Gogu, director general BT Direct. Profitul realizat de companie in 2006 a fost de 2,41 milioane de lei (720.000 euro).
Institutia financiara nebancara a incheiat anul trecut circa 6.000 de contracte de finantare si are in derulare un portofoliu de peste 20.000 de contracte.
"Oferim finantare pentru persoane fizice, respectiv persoane fizice autorizate care doresc achizitia de bunuri de folosinta indelungata, de la magazinele partenere", a specificat Gogu. BT Direct are sediul central in Cluj-Napoca, acoperirea in teritoriu fiind realizata prin intermediul reprezentantilor zonali. Compania are 20 de angajati permanent.
"BT Direct vizeaza, din punct de vedere al strategiei de dezvoltare pentru 2007, cresterea volumului finantarilor cu 30%, considerand acest lucru posibil datorita urmatoarelor aspecte: consolidarea numarului magazinelor partenere de profil, largirea gamei de produse care vor face obiectul finantarilor si lansarea de produse financiare", a explicat Gogu. El a mai spus ca compania va lansa in acest an doua noi produse de finantare, fara a da mai multe detalii legate de acestea.
Cea mai mare pondere in randul clientilor BT Direct o au persoane fizice cu varste intre 25 si 45 de ani. Institutia financiara ofera finantari cu avans 0% pentru sume ce variaza intre 300 lei si 16.000 lei, persoane fizice cu un venit net lunar minim de 250 de lei.
Gogu crede ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va avea efecte directe si in ceea ce priveste sistemele de finantare. "Vor intra jucatori puternici pe aceasta piata, dar se va incerca, in acelasi timp, adaptarea sistemelor de finantare autohtone la cele occidentale".
Compania are un capital social in valoare de 18,7 milioane de lei, ultima majorare fiind operata la sfarsitul lunii februarie a acestui an. Actionarul majoritar al BT Direct este Banca Transilvania cu o participatie de 93,69%.
Printre actionarii minoritari se numara alte patru companii din grupul financiar Banca Transilvania, respectiv BT Investments, BT Leasing Transilvania IFN, BT Logistic IFN si BT Management IFN.
Banca Transilvania este a cincea institutie de credit din Romania, cu o cota de piata de 4,5% dupa nivelul activelor, la sfarsitul lunii septembrie 2006. Institutia bancara a inregistrat anul trecut un profit net de 120,2 milioane lei, in crestere cu 20,5% fata de nivelul inregistrat in anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO