Bănci și Asigurări

Firma de avocatură NNDKP a asistat un sindicat de bănci în legătură cu prelungirea cu trei ani a facilităţii de credit de 150 mil. dolari acordată producătorului de aluminiu ALRO

Firma de avocatură NNDKP a asistat un sindicat de bănci...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2023, 16:26 124

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistenţă juridică unui sidicat de bănci în legătură cu modificarea şi prelungirea până în 2026 a facilităţilor de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane dolari pentru ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi vertical din Europa, după capacitatea de producţie.

Sindicatul băncilor a fost coordonat de Exim Banca Românească şi a inclus Banca Comercială Română SA (BCR), OTP Bank Romania, CEC Bank, UniCredit Bank, Alpha Bank Romania şi Banca Transilvania.

NNDKP a asistat băncile în legătură cu aspecte de drept românesc pe întreaga durată a proiectului, oferind consultanţă în ceea ce priveşte structurarea, elaborarea şi negocierea documentaţiei de finanţare, precum şi cu privire la orice alte aspecte specifice acestui tip de tranzacţii.

Tranzacţia a implicat o structură complexă de finanţare şi garanţii, inclusiv un acord al creditorilor pentru armonizarea poziţiei la nivelul finanţatorilor ALRO, spun reprezentanţii  NNDKP.

Potrivit acestora, echipa NNDKP implicată în această tranzacţie a fost formată din Alina Radu (Partener) şi Cătălina Dan (Asociat), din cadrul practicii de Drept Bancar şi Finanţări.   

„Finanţarea de către unele dintre cele mai importante instituţii de credit din România reafirmă angajamentul lor faţă de susţinerea afacerilor cu valoare adăugată mare”, spune Alina Radu, Partener NNDKP.

În ultimii 20 de ani, grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolari în tehnologie de ultimă generaţie, în creşterea eficienţei operaţionale şi în programele de protecţie a mediului.

Aceste investiţii au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare şi la reducerea amprenetei ecologice la nivelul întregului Grup.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO