Bănci și Asigurări

Firmele de leasing scot la vanzare barci si aparate de bronzat

Firmele de leasing scot la vanzare barci si aparate de bronzat

Razvan Diaconescu, directorul Impuls Leasing, spune ca vanzarea de echipamente foarte specializate dureaza foarte mult.

18.02.2010, 23:12 1041

Companiile de leasing au trecut de la recuperarea de masini dela clientii care nu si-au mai putut plati ratele la cea de bunurimai putin obisnuite, cum ar fi barci de pescuit, jet skiuri, masinide spalat profesionale, aparate de bronzat sau de modelarecorporala.
In ultimul an si jumatate companiile de leasing s-au confruntat cuo crestere puternica a numarului de clienti rau-platnici, fiindrecuperate circa 10.000-15.000 de autovehicule la nivelul intregiipiete, potrivit unor estimari neoficiale.
Pe site-ul AT Leasing, de exemplu, sunt scoase la vanzare douaaparate de bronzat recuperate, de tipul Hapro Luxura si Kbl Space,la pretul de 3.300 de euro, respectiv 3.800 de euro (inclusiv TVA),fabricate in 2008.
"Odata utilizate, aparatele de cosmetica isi pierd foarte mult dinvaloare, in jur de 50%, spre deosebire de masini, care sedepreciaza mult mai incet", spune Razvan Diaconescu, directorulgeneral al Impuls Leasing, una dintre cele mai mari companii dinpiata de leasing financiar.
Tot pe site-ul AT Leasing este scos la vanzare un jet ski YamahaWave Runner cu trei locuri, fabricat in 2007, la pretul de 4.800 deeuro. De asemenea, compania a recuperat o barca Cobrey, pe careincearca sa o vanda cu 15.700 de euro.
"Cele mai ciudate bunuri recuperate de noi sunt doua celule deafumare a mezelurilor (aparate speciale pentru afumarea mezelurilor- n.r.). Le-am recuperat de la o fabrica intrata in insolventa,acum un an, si incercam sa le revindem catre firmele de mezeluri,dar inca nu am gasit cumparator. Nu am stabilit un pret pentruaceste echipamente, urmeaza sa il negociem atunci cand gasim cui sale vindem. Este foarte greu sa vinzi echipamente atat despecializate", afirma Diaconescu de la Impuls Leasing.
La TBI Leasing, de exemplu, printre bunurile recuperate mai putinobisnuite se numara o ambarcatiune Merry Fisher 625, scoasa lavanzare pentru suma de 28.000 de euro (fara TVA). Pe site-urile deanunturi, aceeasi ambarcatiune poate fi gasita la preturi cuprinseintre 23.000 si 27.000 de euro fara TVA. De asemenea, TBI Leasingvinde mai multe echipamente recuperate de la saloane deinfrumusetare, printre care si un aparat de modelare corporalaDermalife Spa Oceana la pretul de 5.500 de euro (fara TVA). Tot laTBI Leasing sunt scoase la vanzare echipamente de spalatorie (omasina de spalat profesionala costa intre 4.000 si 5.000 de eurofara TVA), dar si calculatoare (un monitor Horizon, plus o unitate,costa 114 euro fara TVA). "Calculatoarele isi pierd foarte repededin valoare, pentru ca timpul de innoire este foarte scurt. Daca omasina o schimbi peste cinci ani, la un calculator vorbim de operioada de 1-1,5 ani. Dupa acest interval de timp, calculatoarelesunt depasite", explica Diaconescu.
Printre bunurile mai putin obisnuite recuperate de firmele deleasing se numara si automatele de cafea. Pe site-ul BT Leasingsunt scoase la vanzare 10 automate de cafea Flymax F600 Black, lapretul de 3.110 euro fara TVA. Pentru a face o comparatie, pesite-ul hotcoffee.ro, acelasi automat de cafea, dar nou, esteprezentat la pretul de 2.800 de euro (TVA inclusa).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO