Bănci și Asigurări

FMI a anunţat că vine la Bucureşti pentru a analiza evoluţiile economice şi financiare recente

FMI a anunţat că vine la Bucureşti pentru a analiza...

Autor: Cristina Bellu

22.01.2024, 09:36 237

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional condusă de Jan Kees Martijn va vizita România în perioada 29 ianuarie – 1 februarie pentru întâlnirea periodică pe care instituţia o are cu autorităţile române, se arată într-un anunţ semnat de Geoff Gottlieb, reprezentant regional principal al FMI pentru zona centrală, Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

“Echipa Fondului va analiza evoluţiile economice şi financiare recente şi va actualiza perspectivele macroeconomice”, spun reprezentanţii FMI.

Jan Kees Martijn, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, spunea în conferinţa de presă care a încheiat misiunea FMI în România din toamna lui 2023, despre perspectivele economice ale României şi despre evoluţia deficitului bugetar şi a deficitului de cont curent, precum şi despre pachetul fiscal propus de guvern pentru reducerea deficitului bugetar.

În opinia FMI, estimările din acel moment erau că deficitul bugetar va fi de 6% în 2023 şi de 5% în 2024, mult peste ţintele asumate de guvernul României, şi cu toate că nu s-a discutat un acord de împrumut cu FMI, el a menţionat că România are acest drept oricând.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO