Bănci și Asigurări

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare a fost cooptat în Comitetul pentru Stabilitate Financiară

Autor: Claudia Medrega

10.11.2011, 18:30 341

Şefii instituţiilor de supraveghere din sectorul financiar românesc au stabilit astăzi "direcţii comune de acţiune" pentru întărirea în continuare a rezistenţei la şocuri a acestui sector şi au decis cooptarea Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar ca membru al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF).

La întâlnirea de astăzi a CNSF au participat Mugur Isǎrescu, Guvernatorul BNR şi Preşedinte al Comitetului, Gheorghe Ialomiţianu, Ministrul Finanţelor Publice, Gabriela Anghelache, Preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, dl. Constantin Buzoianu, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor şi dl. Mircea Oancea, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, conform unui comunicat al BNR.

Membrii Comitetului au analizat evoluţiile sectorului financiar din România şi ale mediului internaţional, precum şi concluziile summit-ului european din data de 26 octombrie 2011 şi ale întâlnirii G-20 din 3-4 noiembrie 2011, inclusiv prevederile principale ale propunerii de directivă privind instituirea unui sistem comun al taxei pe tranzacţii financiare la nivelul Uniunii Europene.

"Membrii CNSF au discutat concluziile recentei misiuni a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale şi au identificat direcţii comune de acţiune pentru întărirea în continuare a rezistenţei la şocuri a sectorului financiar din România. În acest context, membrii CNSF au hotărât consolidarea cadrului instituţional pentru asigurarea stabilităţii financiare din România prin cooptarea Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar ca instituţie membră a CNSF", se menţionează în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO