Bănci și Asigurări

Formula "Prima casa" pe site, momeala agentilor imobiliari

12.07.2009, 21:02 40

Agentiile imobiliare, dar si brokeri de credite sau companii de constructii au inceput sa isi caute clientii pentru programul "Prima casa" si prin intermediul motorului de cautare Google, unde au cumparat prin sistemul de publicitate contextuala cuvintele cheie "prima casa" pentru a fi mai usor vizibili utilizatorilor site-ului care cauta informatii despre acest program.
Daniel Raeceanu, directorul general al agentiei Rasig Imobiliare, spune ca mai multe sute de vizitatori ai site-ului vin zilnic dinspre Google, unde oamenii cauta detalii despre programul "Prima casa". Google Trends, un instrument care masoara volumul cautarilor in Google ale unui cuvant, arata ca numarul persoanelor care au cautat "prima casa" in perioada iunie-iulie s-a dublat fata de luna mai.
Ca urmare a acestui program, majoritatea tranzactiilor imobiliare se realizeaza in jurul pretului de 60.000 de euro, plafonul maxim garantat de catre Guvern prin "Prima casa".
"Numai la preturile acestea se tranzactioneaza - 60.000-70.000, maxim 80.000 de euro. Am avut si cazuri de clienti care au vandut un apartament pentru a folosi banii ca avans pentru achizitia unei locuinte mai mari, mai scumpe", spune Raeceanu. Agentii sustin ca telefoanele au explodat saptamana trecuta, cand clientii care au asteptat pentru mai bine de un an scaderea preturilor au redevenit interesati de achizitii.
"A fost explozie din partea cumparatorilor saptamana trecuta; toti cei care au asteptat ca preturile sa scada se grabesc acum sa semneze antecontracte de frica sa nu se termine miliardul (credite in valoare de un miliard de euro va garanta Guvernul prin programul "Prima casa"). Aproape 80% din tranzactii se fac cu locuinte in jurul valorii de 60.000-70.000 de euro. In rest, se mai vand casele ieftine, pe pamant", a declarat si Giulio Angheloiu, presedintele agentiei imobiliare Premier Service.
Pana in prezent pe masa Fondului de Garantare au ajuns doar cateva cereri de credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO