Bănci și Asigurări

Francezii de la AXA au câştigat un contract de 7 mil. lei înainte de vânzarea afacerilor locale către Astra

Francezii de la AXA au câştigat un contract de 7 mil....

Autor: Adrian Dumitrache

13.01.2014, 19:56 322

AXA Asigurări va furniza în cadrul unui contract pe trei ani servicii de asigurări voluntare de sănătate pentru angajaţii companiei de stat Transelectrica, valoarea contractului ridicându-se la 7 milioane de lei, potrivit datelor www.e-licitatie.ro. Contractul a fost atribuit la finele lunii octombrie 2013 şi are o durată de trei ani. Potrivit datelor din anunţul de participare, pentru primul an al contractului, numărul salariaţilor asiguraţi se apropie de 1.000 de persoane. Francezii de la AXA, care au intrat pe piaţă în 2010, au anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că au încheiat un acord cu Astra Asigurări, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, vânzarea filialei locale.

Tranzacţia presupune preluarea a 38.200 de contracte în vigoare la finele lunii septembrie 2013, conform asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR). Contractul încheiat cu Transelectrica va trece astfel sub administrarea Astra Asigurări după finalizarea tranzacţiei. În afară de Axa Asigurări, la licitaţia organizată de Transelectrica au mai depus oferte şi BCR Asigurări de Viaţă, Signal Iduna, Generali şi Uniqa Asigurări de Viaţă. Veniturile din prime subscrise ale AXA Asigurări au atins 23,3 milioane de lei în intervalul ianuarie-septembrie 2013, faţă de 20,6 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO