Bănci și Asigurări

Fuziunea BCR cu cele două firme care administrează activele imobiliare se discută din nou în septembrie

Fuziunea BCR cu cele două firme care administrează...

Autor: Claudia Medrega

05.09.2016, 00:06 864
Fuziunea BCR cu cele două subsidiare specializate în administrarea activelor imobiliare - BCR Real Estate Management şi Bucharest Financial Plazza, care deţine clădirea de pe Calea Victoriei (fostul sediu al Bancorex) - nu a fost aprobată de acţio­nari la AGEA băncii din august şi urmează să fie discutată din nou la sfârşitul lunii septembrie.
 
Acţionarii BCR, cea mai mare bancă din România, controlată de grupul austriac Erste, se vor reuni în 30 sep­tembrie pen­tru a discuta fuziu­nea prin ab­sorb­­ţia celor do­uă subsidiare.
 
Un expert independent va examina proiectul de fuziune realizat de membrii comitetului executiv al băncii şi va scrie un proiect de raport către acţionari, iar avocaţii de la Reff & Asociaţii vor reprezenta BCR şi se vor ocupa de formalităţile necesare la Registrul Co­merţului şi la alte instituţii şi autorităţi, dacă este cazul. Pentru elaborarea proiec­tului de fuziune ar urma să fie utilizate situa­ţiile financiare ale celor trei entităţi de la data de 31 decembrie 2015.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO