Bănci și Asigurări

Gabriel Login, director general Transilvania Broker: Spre final de an, piaţa asigurărilor s-ar putea să nu mai aibă aceeaşi dinamică de creştere. Contextul economic defavorabil, generat mai ales de evenimente externe, inflaţia în creştere, o posibilă criză energetică, scăderea încrederii consumatorilor pot influenţa piaţa de asigurări în perspectivă

Gabriel Login, director general Transilvania Broker: 
Îmbucurător este faptul că gradul de concentrare pe segmentul RCA a început să scadă, preţurile se stabilizează, iar indicatorii de daunalitate ai asigurătorilor se îmbunătăţesc.

Gabriel Login, director general Transilvania Broker: Îmbucurător este faptul că gradul de concentrare pe segmentul RCA a început să scadă, preţurile se stabilizează, iar indicatorii de daunalitate ai asigurătorilor se îmbunătăţesc.

Autor: Mircea Nica

10.10.2022, 17:40 808

♦ Principalele provocări au fost legate de ieşirea din piaţă a City Insurance, fiind nevoiţi să găsim, într-un interval relativ scurt de timp, soluţii alternative atât pentru poliţele RCA, cât şi pentru poliţele facultative plasate la acest asigurător, în special pentru cele de garanţii şi răspunderi civile, susţine şeful Transilvania Broker.

Finalul anului 2022 ar putea să nu mai aducă aceeaşi dinamică de creştere a pieţei precum cea din prima parte a anului, dar cu siguranţă va fi o creştere de două cifre, atât la nivelul pieţei, cât şi la nivelul principalilor brokeri de asigurare, consideră Gabriel Login, director general al Transilvania Broker.

Piaţa asigurărilor a început să se reaşeze după prăbuşirea companiei City Insurance, iar primele trei luni din anul 2022 au adus un record al avansului înregistrat la primele brute subscrise, de 46%, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 4,66 mld. lei. După primul semestru (S1) din 2022, piaţa asigurărilor a ajuns la subscrieri de 8,76 mld. lei în creştere cu 37%, faţă de S1/2021, în timp ce zona asigurărilor generale a înregistrat subscrieri de 7,27 mld. lei, reprezentând 83% din total.

„Creşterea se datorează, mai ales, majorării tarifelor RCA şi CASCO, ceea ce teoretic ar trebui să influenţeze în bine rezultatele tehnice ale asigurătorilor. Dar este clar că trebuie dezvoltate şi celelalte linii de asigurări, atât pentru a oferi protecţie activităţii economice, cât şi pentru a evita evenimente neplăcute, cum au fost Astra, Carpatica sau mai nou City Insurance.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO