Bănci și Asigurări

GE Money aduce un nou sef si incepe rebrandingul operatiunilor

GE Money aduce un nou sef si incepe rebrandingul operatiunilor

Ronald Malak, noul sef al GE Money pentru Romania: In urmatoarea perioada vom demara actiunea de rebranding care va marca sfarsitul procesului de integrare. Romania ofera oportunitati extraordinare de crestere pentru GE Money, fiind una dintre cele mai mari tari din Europa Centrala si de Est.

23.08.2007, 17:42 36

GE Money a anuntat ieri numirea unui nou sef pentru operatiunile din Romania, americanul de origine slovaca Ronald Malak, fost director general la CitiFinancial pentru Europa Centrala si de Est. CitiFinancial este o divizie de credite de consum a altui mare grup american, Citi.
Malak il inlocuieste la Bucuresti pe Mark Hampson, fost CEO interimar al GE Money Romania. Hampson se va ocupa in continuare de integrarea celor trei companii preluate de americani in activitatile grupului, ocupand postul de Integration Leader.
"Romania ofera oportunitati extraordinare de crestere pentru GE Money, fiind una dintre cele mai mari tari din Europa Centrala si de Est si cu o economie in continua dezvoltare. Astazi, la mai putin de un an de la achizitia Domenia Credit, Motoractive Leasing si Estima Finance, echipa noastra de integrare si-a atins obiectivele stabilite in septembrie 2006 si a finalizat peste 75% din procesul de integrare a celor trei businessuri romanesti. In urmatoarea perioada vom demara actiunea de rebranding care va marca sfarsitul procesului de integrare", a declarat Ronald Malak, noul sef al GE Money pentru Romania. Potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor GE Money, rebrandingul celor trei companii va costa 2-2,5 mil. $.
Noul CEO pentru Romania a mai lucrat pentru Associates First Capital Corporation, companie multinationala de credite de consum, Progressive Corp., Standard Oil si Colgate-Palmolive.
"Rolul sau va fi acela de a consolida businessurile achizitionate si de a sustine evolutia companiei", afirma Mark Hampson, fostul CEO interimar al GE Money Romania.
Americanii au cumparat la sfarsitul anului trecut cele trei firme - Motoractive Leasing, Domenia Credit si Estima Finance - in cadrul unei tranzactii in valoare de 140 de milioane de dolari.
Cele trei companii controlate de americani ar putea fuziona mai departe cu subsidiara locala a Garanti Bank, potrivit unui anunt din aprilie al bancii din Turcia, noua structura urmand sa opereze sub licenta bancara. Reprezentantii GE Money spun insa ca acest proces inca nu a inceput. GE Money este unul dintre actionarii Garanti Turcia, cu un pachet de 25%.
Americanii au anuntat la inceputul anului ca vor investi 15 milioane de dolari in dezvoltarea Motoractive Leasing, Domenia Credit si Estima Finance. Banii vor merge in deschiderea de noi unitati, in sistemul IT si pentru rebrandingul companiilor. Domenia are in prezent o retea de 14 unitati, ultima deschisa recent in Bucuresti.
Dintre cele trei societati, doar Motoractive Leasing si-a publicat rezultatele pe primul semestru. Compania a finantat achizitia de bunuri in valoare de 88 de milioane de euro, cu 20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pentru tot anul, Motoractive si-a propus sa ajunga la finantari de 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO