Bănci și Asigurări

Generali Asigurari a crescut de trei ori mai mult decat piata in semestrul I

Generali Asigurari a crescut de trei ori mai mult decat piata in semestrul I

Marie Kovarova: Mizam pe asigurarile pentru locuinte

05.08.2009, 19:18 40

Generali Asigurari, una din primele zece companii de pe piata, a avut in primul semestru prime brute subscrise de 245 mil. lei, cu 15,5% mai mult fata de aceeasi perioada din 2008.

Piata asigurarilor a avansat in primele sase luni doar cu 5,5% in termeni nominali, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

La Generali asigurarile generale au crescut cu 18%, pana la un volum de 200 mil. lei, in timp ce asigurarile de viata au inregistrat o crestere mai redusa, de 4,4%, pana la aproape 45 mil. lei.

In cadrul segmentului de asigurari generale, cea mai mare crestere au avut-o asigurarile auto obligatorii si Carte Verde - de 80%, asigurarile de tip fronting, adica a politelor emise de un asigurator strain prin intermediul unui partener local - de 79%, asigurarile de locuinte - crestere de 42% si asigurarile de incendiu pentru riscuri comerciale si industriale - 40%.

Cresterile au fost publicate de companie in termeni nominali, neluand in considerare rata inflatiei de 3,14% pe primul semestru. In termeni reali, cresterile ar fi fost usor mai scazute.

Marie Kovarova, directorul general al Generali Asigurari, spune ca in perioada urmatoare mizeaza pe asigurarile de tip property (pentru locuinte).

"Rezultatele foarte bune obtinute pe segmentul asigurarilor de locuinta sunt efectul direct al eforturilor sustinute de educare si responsabilizare a proprietarilor de locuinte si nu numai, eforturi pe care Generali Asigurari le-a demarat tocmai pe fundalul unui vid de informatii. Vom sustine puternic acest segment si in perioada urmatoare", a declarat Kovarova.

In ceea ce priveste asigurarile auto, cresterea se datoreaza si faptului ca Generali a schimbat "politica de abordare a clientilor, orientandu-se si catre orasele mici si mijlocii". Pe segmentul asigurarilor auto CASCO, volumul de prime subscrise s-a mentinut la nivelul celui de anul trecut, directorul general al companiei explicand ca obiectivul principal nu este cresterea accentuata a volumului total de prime, cu orice pret, ci mai degraba consolidarea relatiei cu clientii deja existenti.

Cea mai buna evolutie pe segmentul asigurarilor de viata ale Generali au avut-o asigurarile de grup, de 36%, in timp ce asigurarile unit-linked s-au mentinut la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO