Bănci și Asigurări

Generali creste mai mult pe asigurari de viata decat pe generale

Generali creste mai mult pe asigurari de viata decat pe generale
14.05.2009, 19:46 25

Generali, una din primele zece companii de pe piata asigurarilor, a inregistrat in primele trei luni din acest an o crestere de 11% a primelor brute subscrise, pana la 120,1 milioane de lei (28,2 mil. euro).

Pe segmentul asigurarilor generale, care reprezinta 80% din afacerile companiei, primele brute subscrise au urcat cu 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, ajungand la 96,4 milioane de lei (22,6 mil. euro). In asigurari generale cele mai mari cresteri au avut loc pe liniile de raspundere civila generala (plus 90%), RCA si Carte Verde (66%) si asigurari de daune la proprietati (38%).
Cresterea a fost mai rapida pe segmentul asigurarilor de viata, unde afacerile au inregistrat un avans de 18%, pana la nivelul de 23,8 milioane de lei (5,6 mil. euro).
Circa 67% din portofoliul de asigurari de viata sunt polite individuale, unde cresterea a fost de 8%, iar 33% sunt asigurari de grup, segment care a urcat cu 44% fata de primele trei luni ale anului trecut. Asigurarile unit-linked, polite legate de fonduri de investitii, au o pondere de 18% in vanzarile de asigurari de viata ale Generali din primul trimestru, primele brute subscrise fiind de 4,3 milioane de lei (1 mil. euro), in crestere cu 67%.
"Anul acesta ne concentram in mod special pe asigurarile de viata si pe segmentele non-auto, asigurari generale retail si corporate, fara a neglija insa celelalte linii de business, pe care ni le dorim in crestere. Totodata, vom continua politica de lucru adoptata anul trecut: subscriere prudenta pe toate categoriile de produse si imbunatatirea continua a ratei dau-nalitatii", a declarat Marie Kovarova, directorul general al Generali.
In primele trei luni asiguratorul a obtinut un profit brut de 6,1 milioane de lei (1,4 mil. euro), in scadere usoara, cu 5%, fata de aceeasi perioada din 2008.
Piata asigurarilor a urcat in primul trimestru pana la 2,42 miliarde de lei (567,2 mil. euro), cu 1,5% peste valoarea din primele trei luni ale anului trecut, potrivit datelor provizorii publicate recent de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. In euro, insa, piata a scazut cu 13%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO