Bănci și Asigurări

Georgescu: Preşedintele ţării a spus să aderăm la euro când suntem pregătiţi, am avut program 2015

Georgescu: Preşedintele ţării a spus să aderăm la euro când suntem pregătiţi, am avut program 2015

Autor: Ovidiu Tempea

15.12.2010, 13:47 27

România a avut un calendar de aderare la zona euro în 2015, dardupă criza financiară care a afectat şi piaţa internă, preşedinteleTraian Băsescu a spus că este bine să fie adoptată moneda euroatunci când economia este pregătită, afirmă prim-viceguvernatorulBNR, Florin Georgescu, citat de

MedifaxBusiness

.


"Perioada ERM II (mecansimul ratelor de schimb - n.r.) trebuiebine gândită, să aibă la bază o economie reală performantă.(...) Amavut un program să intrăm în ERM II în 2012 şi euro să fie pe piaţădin ianuarie 2015. În condiţiile crizei mondiale economice şifinanciare care a perturbat economiile tuturor statelor şi inclusivpe noi, domnul preşedinte al ţării a exprimat opinia să adoptămeuro când suntem bine pregătiţi", a afirmat Georgescu la oconferinţă orgnizată la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Anterior, oficialul băncii centrale a pledat pentru continuareaacţiunilor pentru adoptarea euro, considerând că în cazul ţărilorde dimensiuni mai mari, cum este şi România, beneficiile integrăriisunt mult superioare măsurilor uneori "dureroase" care trebuieadoptate pentru a atinge exchilibrele macroeconomice şi o strucutrăa economiei compatibilă cu zona euro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent pentru FinancialTimes că România va stabili în prima jumătate a anului viitor dacăva menţine anul 2015 ca obiectiv pentru intrarea în zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO