Bănci și Asigurări

Gigantul american MetLife preia afacerile britanicilor de la Aviva

Autor: Ciprian Botea

31.01.2012, 00:03 135

Americanii de la MetLife, care controlează pe plan local compania Alico (fosta AIG Life), au cumpărat afacerile de asigurări de viaţă şi pensii private ale grupului britanic Aviva, care se retrage de pe piaţa românească după mai mult de zece ani în care au raportat pierderi de zeci de milioane de euro.

ZF a scris despre interesul americanilor pentru operaţiunile Aviva încă din luna noiembrie a anului trecut.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică de către cei doi asigurători. Totuşi, dacă Aviva ar fi evaluată de 0,5-1 ori din primele subscrise în 2010, respectiv 89 milioane de lei (21 mil. euro), valoarea tranzacţiei ar fi cuprinsă între 10 şi 20 milioane de euro. O companie de asigurări este evaluată ca multiplu de prime subscrise.

Alături de subsidiara din România, MetLife a cumpărat şi operaţiunile de asigurări ale britanicilor din Cehia (38 mil. euro afaceri în 2011) şi Ungaria (80 mil. euro). Aviva a anunţat la sfârşitul lui 2010 o nouă strategie care presupune renunţarea la operaţiunile de pe pieţele de mici dimensiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO