Bănci și Asigurări

Goldman Sachs vede pretul Erste la peste 54 de euro

19.05.2008, 19:14 13

Analistii bancii americane de investitii Goldman Sachs recomanda cumpararea de actiuni ale Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, si au majorat tinta de pret de la 50,5 la 54,7 euro pentru urmatoarele douasprezece luni.
Ei s-au aratat convinsi de previziunile si comentariile pe care Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, le-a facut la Londra la sfarsitul lunii trecute, cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pe primul trimestru al acestui an.
Treichl s-a dus special la Londra pentru a discuta rezultatele direct cu principalii analisti care monitorizeaza evolutia grupului austriac si care in ultimele luni avusesera o perceptie din ce in ce mai pesimista privind vulnerabilitatile acestuia.
Alaturi de Manfred Wimmer, CEO interimar al BCR, si Peter Kiebenedek, directorul financiar demisionar al Erste Bank, Treichl s-a straduit sa raspunda numeroaselor intrebari adresate de analisti timp de peste 40 de minute. Apoi a sustinut si o teleconferinta cu analisti care nu erau in Londra, cu o repriza similara de intrebari si raspunsuri. Punctul de cotitura al perceptiilor a fost insa anuntul privind vanzarea afacerilor cu asigurari catre Vienna Insurance, care a venit ca o solutie la nevoia de capitalizare a Erste Bank.
Apoi, intalnirea lui Treichl cu analistii de la Londra s-a soldat cu o serie de recomandari de cumparare de actiuni si cu majorari ale preturilor-tinta.
Mai rezervati, analistii UBS au mentinut o evaluare neutra in privinta deciziei investitorilor fata de actiuni, insa au ridicat tinta de pret de la 42 la 48 de euro, considerand ca, pana la urma, ingrijorarile privind slabiciunile macroeconomice ale Romaniei - fata de care Erste are o expunere majora - erau intr-o anumita masura exagerate.
Si Bursa de la Viena a reactionat pozitiv la rezultatele publicate pentru trimestrul I. In ultima saptamana, pretul unei actiuni Erste s-a inscris pe un trend ascendent care l-a readus in apropierea pragului de 50 de euro.
Capitalizarea bursiera a bancii a revenit deasupra pragului de 15 miliarde de euro, depasind usor nivelul de 15,3 mld. euro inregistrat la sfarsitul lui 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO