Bănci și Asigurări

Grawe vrea sa asigure creditele bancare

25.09.2003, 00:00 18



Compania de asigurari Grawe Romania a lansat polita Garant, o asigurare de deces adresata persoanelor care intentioneaza sa contracteze imprumuturi de la institutii financiare, a afirmat directorul general al Grawe Romania, Peter Kasyk.



"Am creat aceasta polita pentru ca Romania cunoaste o crestere puternica a creditelor de consum si ipotecare, iar numeroase banci solicita un asemenea tip de polita. Pe de alta parte, prima annuala pe care trebuie sa o plateasca un client in cazul Garant este mai mica comparativ cu cea achitata pentru o polita de asigurare de viata", a adaugat Kasyk.



La incheierea contractului de asigurare, clientul va cesiona polita in favoarea bancii creditoare. In cazul in care se produce evenimentul asigurat (decesul asiguratului), Grawe va plati bancii creditoare valoarea ramasa de achitat de catre client, diferenta pana la suma asigurata platindu-se mostenitorilor legali, conform contractului de asigurare.



In cursul acestui an, Grawe a mai lansat si polita RiskLife, destinata clientilor a caror activitate presupune un factor de risc mai mare decat cel standard, respectiv persoane care lucreaza ca taximetristi, excavatoristi sau constructori de acoperisuri.



In primul semestru al acestui an, Grawe Romania a incasat din prime suma de 38,3 mld. lei (peste 1 milion euro), in crestere de 2,57 ori fata de perioada similara a anului 2002, cand acest indicator a atins valoarea de 14,9 mld. lei. Profitul brut al companiei s-a ridicat, in prima parte a anului, la 1,3 mld. lei. Conducerea companiei estimeaza ca, la nivelul intregului an, incasarile vor atinge nivelul 70 mld. de lei.



In 2002, veniturile companiei s-au cifrat la 42,6 mld. lei, comparativ cu 17,6 mld. lei in 2001. De asemenea, Grawe Romania a raportat un profit net de circa 2,5 mld. lei, fata de 263 mil. lei in 2001.



"Pentru acest an, obiectivul nostru este obtinerea unui profit mai mare cu 5% fata de 2002, exprimat in moneda euro", a spus Kasyk.



Infiintata in octombrie 2002, Grawe Romania are un capital social de 36 de miliarde de lei, grupul austriac Grawe detinand 99,88% din actiunile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO