Bănci și Asigurări

Green Group, controlat de fondul de investiţii Abris Capital, ia un credit sindicalizat de 127 mil. euro pentru extinderea business-ului în regiune, finanţat de BCR, ING, OTP, Raiffeisen şi UniCredit

Green Group, controlat de fondul de investiţii Abris...

Autor: Cristina Bellu

02.05.2022, 11:34 359

Green Group, un grup de firme activ în sectorul reciclării şi care are drept actionar majoritar fondul de investiţii Abris Capital Partners, a contractat recent o finanţare multijurisdicţională de 127 milioane euro de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, ING Bank, OTP Bank România, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

Holdingul, lider pe piaţa managementului, reciclării şi valorificării deşeurilor, cu operaţiuni în România şi Europa Centrală şi de Est, va utiliza aceste fonduri pentru refinanţare, achiziţii şi investiţii în proiecte verzi, astfel încât să îşi consolideze şi să îşi extindă activitatea în regiune, potrivit reprezentanţilor firmei de avocatură Clifford Chance Badea, care a asistat instituţia în această tranzacţie.

Echipa Clifford Chance Badea formată din Cosmin Anghel, Counsel, Mădălina Mailat, Senior Associate şi Mihai Dolhescu, avocat, a acordat asistenţă pe tot parcursul proiectului, pe aspecte precum structurarea tranzacţiei, redactarea, revizuirea, negocierea şi asistenţa la semnarea documentelor aferente.

Finanţarea a implicat nouă societăţi membre ale Green Group din patru jurisdicţii.

„Ne bucurăm să finalizăm cu succes un proiect în care provocările inerente unei finanţări atât de complexe s-au suprapus peste contextul economic şi social de-a dreptul excepţional al pandemiei şi situaţiei din Ucraina”, spune Cosmin Anghel.

Băncile UniCredit Bank şi Raiffeisen Bank au acţionat în calitate de Coordonator, Bookrunner şi Aranjor Principal Mandatat, iar Banca Comercială Română, ING Bank şi OTP Bank România, în calitate de Aranjor Principal Mandatat.

În acelaşi timp, coordonatorii de sustenabilitate pentru această tranzacţie au fost ING Bank şi Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate si Garanţii.

Începând cu 2016, GreenGroup este deţinut majoritar de fondul Abris Capital Partners, unul dintre cei mai importanţi investitori de private equity din Europa Centrală. În prezent, GreenGroup cuprinde cinci divizii majore de afaceri: reciclarea PET, reciclarea deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), reciclarea deşeurilor de ambalaje din sticlă, managementul deşeurilor industriale şi răspunderea extinsă a producătorilor (EPR) pentru deşeurile de ambalaje.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO