Bănci și Asigurări

Grup BRD: Profit de 73 milioane de lei în T1 şi rata creditelor neperformante în scădere

Grup BRD: Profit de 73 milioane de lei în T1 şi rata...
04.05.2016, 10:40 562

"Primul trimestru indică un început bun de an 2016, ce reflectă o îmbunătăţire pronunţată a performanţei operaţionale şi activitate dinamică pe segmentele de clienţi persoane fizice şi mari clienţi corporativi. Pe viitor, BRD va continua să profite de oportunităţile din piaţă bazându-se pe modelul său de bancă universală, cu scopul de a-şi consolida în continuare activitatea comercială, crescând în acelaşi timp şi mai mult satisfacţia clientelei", a declarat Philippe Lhotte, CEO al BRD.

Rezultatul operaţional brut şi profitul net ale băncii au fost influenţate de înregistrarea în primul trimestru a întregii contribuţii anuale la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie, se arată în în raportul financiar trimestrial.

Soldul creditelor nete ale Grupului BRD a înregistrat un plus de 1,1% faţă de 31 martie 2015 graţie creşterii creditelor de consum fără ipotecă şi a creditelor imobiliare, precum şi intensificării activităţii comerciale pe segmentul marilor clienţi corporativi.

Soldul creditelor nete pentru persoane fizice a crescut cu 4,9% datorită plusului de 12% înregistrat pe volumul de credite nou-acordate până la 1,1 miliarde lei.

Volumele noi au provenit în special din credite de consum fără ipotecă, care au reprezentat 70% din creditele nou-acordate. Soldul creditelor nete pentru marii clienţi corporativi a crescut cu 8,5% faţă de 31 martie 2015, acest segment înregistrând în continuare o performanţă solidă într-un context caracterizat de îmbunătăţirea situaţiei macroeconomice cât şi de presiuni concurenţiale ridicate.

Baza de depozite s-a mărit atât pe segmentul retail cât şi pe non-retail, crescând cu 6,9% faţă de 31 martie 2015, datorită disponibilităţilor în conturi curente.

Venitul net bancar al Grupului a ajuns la 647 milioane lei, cu 3% mai mare faţă de trimestrul I 2015, pe fondul creşterii veniturilor nete din dobânzi şi datorită veniturilor nete din comisioane mai mari. Excluzând elementele nerecurente (câstiguri din vânzarea instrumentelor disponibile pentru vânzare înregistrate în trimestrul I 2015), venitul net bancar a crescut cu 6,2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO