Bănci și Asigurări

Grupul Erste, proprietarul BCR, se laudă cu cel mai bun profit semestrial din istoria sa: 842 mil. Euro

Grupul Erste, proprietarul BCR, se laudă cu cel mai bun...

Autor: Anelis Baciu

05.08.2016, 10:34 6077
Erste Group, proprietarul celei mai mari bănci locale- BCR- a anuntat un profit de 841,7 milioane de euro pentru primul semestru din acest an, rezultatul la jumătatea anului fiinde cel mai bun din istoria sa. Profitul obţinut de Erste este mai mare decât cel anticipat cu circa 10 milioane de euro. 

“Avand in vedere profitul de peste 800 de milioane euro, suntem încantaţi să prezentăm cel mai bun rezultat semestrial din istoria grupului nostru. Suntem multumii de rezultatul nostru din prima jumătate a acestui an, mai ales în condiţiile în care toate subsidiarele noastre au contribuit la aceasta realizare. Suntem încrezatori că vom reuşi să menţinem aceasta tendinţă pozitivă, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.       

Venitul operational al Erste s-a redus cu 2,4% în prima jumătatea a anului la 3,3 miliarde de euro UR, în timp ce cheltuielile administrative generale au crescut cu 4,4% la 1,9 miliarde de euro, în special pe fondul înregistrarii în avans a majoritătii contributiilor anticipate în 2016 pentru schemele de garantare a depozitelor în valoare totală de 79,3 milioane de euro şi majorării cheltuielilor cu personalul la 1,1 miliarde de euro.

Aceasta evoluţie a determinat diminuarea profitului operaţional cu 11% până la 1,3 miliarde de euro.

Rata creditelor neperformante a continuat să scadă de la 7,7% la finalului lunii iunie 2015 la 5,8% la sfârsitul primului semestru din 2016. 

Activele totale ale Erste totalizau  204,5 miliarde de euro la 30 iunie 2016.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO