Bănci și Asigurări

Grupul Unicredit a înregistrat cea mai bună performanţă trimestrială din ultimii 10 ani

Grupul Unicredit a înregistrat cea mai bună...

Autor: Ştefan Stan

10.05.2018, 12:22 206

Unicredit a raportat în primul trimestru al anului cele mai bune rezultatele din ultimul deceniu, potirvit unui anunţ al băncii. UniCredit susţine că rezultatele au propulsate de o dinamică comercială puternică în ţările în care este prezentă, dar şi din schimbarea strategiei de abordarea a clienţilor, care ar fi adus jumătate de milion de clienţi noi. 

”Banca noastră a înregistrat o performanţă solidă, cu un profit net de 1,2 miliarde de euro, cu o rentabilitate a capitalului propriu de 10,4%, în creştere cu 1,1% faţă de anul trecut.” 

Expunerea non-performantă a operaţiunilor bancare de bază este de 4,7%, înregistrând o îmbunătăţire de 0.9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. UniCredit susţine că o poziţie puternică a capitalului i-a permis să ia măsuri decisive pentru renunţarea la portofoliul din non-core până în 2021. 

La începutul celui de-al doilea an de funcţionare, Transform 2019 este înaintea programului şi are rezultate vizibile, precum închiderea a 78% din sucursalele asumate. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO