Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR despre viitoarele decizii de politică monetară. Se adună argumentele pentru a acţiona, însă nu putem lua o decizie ruptă de contextul european

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Autor: Claudia Medrega

07.08.2017, 00:05 258

Numărul argumentelor pentru ca BNR să acţioneze în perioada următoare în privinţa dobânzii-cheie sunt în creştere, însă banca centrală nu poate să ia o decizie fără a lua în considerare contextul regional şi european, inclusiv viitoarele decizii ale Băncii Centrale Europene (BCE), pentru a evita efecte nedorite, după cum a dat de înţeles Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Dobânda-cheie a fost menţinută la şedinţa de politică monetară din această lună la 1,75%, nivel la care staţionează din primăvara anului 2015.

„Se adună argumentele pentru a acţiona în perioada următoare, însă nu putem să luăm o decizie ruptă de ceea ce se întâmplă în zona noastră şi în Europa, în general. Aşteptăm acest context şi ce va face BCE - decizie importantă în viitorul deciziilor noastre. Trebuie să acţionăm, dar avem în vedere acest context regional şi internaţional pentru ca acţiunea noastră să nu aibă efecte de altă natură, perverse. Mie personal mi se pare foarte important ca acţiunile noastre să consolideze ceea ce este pozitiv în economie“, a declarat guvernatorul BNR la briefing-ul de presă de după şedinţa de politică monetară de vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO