Bănci și Asigurări

Ieşirea Finanţelor pe Wall-Street mai aşteaptă. Procedura de selecţie a avocaţilor a fost suspendată

Ieşirea Finanţelor pe Wall-Street mai aşteaptă. Procedura de selecţie a avocaţilor a fost suspendată

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi (Foto: Silviu Matei)

Autor: Claudia Medrega

27.09.2011, 16:03 333

Procesul de selecţie a consultantului juridic pentru emiterea de titluri de stat în dolari pe pieţele internaţionale a fost suspendat, până la soluţionarea unei contestaţii depuse de o firmă de avocatură.

"Prin Decizia nr.446S/C8/4907 din data de 21.09.2011 pronunţată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, a fost admisă cererea de suspendare a procedurii de selecţie depusă de Cabinet Individual de Avocat <Crăciun Lucian>", se arată într-o informare a Ministerului Finanţelor.

Ministerul Finanţelor şi-a programat să strângă bani în această toamnă de pe piaţa americană prin vânzarea de obligaţiuni în dolari în încercarea de a-şi diversifica resursele atrase şI pentru a găsi alţi investitori care să sustină finanţarea datoriei.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi declara la jumătatea lunii iunie că Finanţele au început un proces de "upgradare" a programului de titluri de stat pe termen mediu (MTN), care să permită ca în patru-cinci luni Trezoreria să se poată împrumuta şi în dolari de pe pieţele internaţionale.

La finalul lunii august Ministerul Finanţelor a anunţat licitaţia pentru selecţia avocaţilor (Monitorul Oficial nr. 613), stabilind pentru 6 septembrie termenul limită pentru depunerea ofertelor. Ulterior, termenul limită pentru depunerea ofertelor şa fost prelungit cu două săptămâni, până la 20 septembrie.

Programul de emisiuni MTN pe piaţa internaţională pe o perioadă de trei ani a fost aprobată de Guvern la mijlocul anului trecut, plafonul maxim fiind de 7 mld. euro. În prima emisiune a programului, Finanţele au atras la începutul lunii iunie 1,5 mld. euro din vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO