Bănci și Asigurări

Ilie Carabulea, arestat preventiv în dosarul ASF - Carpatica Asig

Ilie Carabulea, arestat preventiv în dosarul ASF -...

Autor: Catalin Lupasteanu

13.05.2015, 00:00 711

Ilie Carabulea, acţionarul principal al grupului financiar Carpatica, va fi judecat în arest preventiv, în dosarul ASF-Carpatica Asig, după ce instanţa supremă a decis definitiv ieri înlocuirea controlului judiciar cu această măsură restrictivă de libertate, întrucât omul de afaceri a determinat mai multe persoane să dea declaraţii mincinoase. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti, luată săptămâna trecută, prin care s-a dispus arestarea lui Carabulea.

Procurorii DNA au cerut din nou arestarea preventivă a lui Ilie Carabulea, judecat în dosarul de dare/luare de mită şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri nu a respectat condiţiile impuse prin control judiciar. Procurorii antico­rupţie au mai cerut, în iulie 2014, arestarea lui Ilie Carabulea pentru că acesta ar fi luat legătura cu mai mulţi martori şi a instalat la domiciliul său un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Propunerea a fost admisă de instanţă, iar omul de afaceri a fost încarcerat. Ulterior, el a fost plasat în arest la domiciliu, în decembrie 2014, iar mai apoi s-a dispus judecarea sub control judiciar, începând din februarie. Ilie Carabulea, care deţine indirect şi controlează Carpatica Asig din Sibiu, şi Marian Mîrzac, fostul director general al firmei, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie la sfârşitul lunii ianuarie 2014, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la societatea de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO