Bănci și Asigurări

In plina privatizare, BCR infiinteaza inca o societate de asigurari

09.11.2005, 18:02 80

Banca Comerciala Romana (BCR) a infiintat, impreuna cu alte patru entitati afiliate, compania BCR Asigurari de Viata, al carei capital social se ridica la 15 milioane de lei (peste 4,1 milioane de euro).

Cea mai mare pondere in capitalul social al BCR Asigurari de Viata o detine BCR, cu 96% din actiuni, in timp ce BCR Asigurari, Financiara SA, BCR Leasing si BCR Securities au subscris cate 1% din actiuni.

Capitalul a fost varsat integral de catre cei cinci actionari in data de 12 octombrie. Societatea va fi condusa de trei administratori, si anume Valeriu Sergiu Loghin, Ortansa Elena Balan si Cristian Florin Saitariu.

Anterior momentului infiintarii BCR Asigurari de Viata, activitatea de asigurare in cadrul grupului financiar BCR se derula prin intermediul BCR Asigurari, care practica atat asigurari generale, cat si de viata.

"Se va analiza situatia si se va hotari daca va fi transferat sau nu portofoliul de asigurari de viata al BCR Asigurari catre noua societate. Toate variantele sunt posibile. Depinde de cum e mai bine pentru grup", a declarat Romeo Jantea, presedintele BCR Asigurari.

El a adaugat ca societatea isi va incepe activitatea in 2006, dupa ce va fi autorizata de CSA si se va stabili structura managementului executiv. Surse din BCR spun ca momentul infiintarii noii societati, in plin proces de privatizare a bancii, nu este unul inoportun. Aceste surse afirma ca societatea a fost creata astfel incat BCR sa aiba mai multe optiuni in ceea ce priveste activitatea de asigurare, in functie de evolutia legislatiei. Daca va fi permis prin lege, BCR Asigurari va ramane si pe asigurari de viata, dar va avea alte produse decat noua societate. In cazul in care se va impune o separare a activitatilor, cele doua companii de asigurari se vor specializa.

BCR Asigurari a fost infiintata in 2001 si are un capital social de 30 mil. lei, controlat in proportie de 60,9% de BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO