Bănci și Asigurări

ING a redus prognoza de creştere a PIB pentru România de la 4,5%, la 3,2% la finalul anului 2022. Pentru 2023, prognoza a rămas la 4,5%.

ING a redus prognoza de creştere a PIB pentru România...

Autor: Mircea Nica

15.02.2022, 14:25 113

ING a redus prognoza de creştere a PIB pentru România pentru anul 2022 de la 4,5%, la 3,2%, în timp ce previziunea pentru anul 2023 privind creşterea PIB a României rămâne neschimbată la 4,5%, după cum scrie Valentin Tătaru, economistul şef al ING România, într-o analiză cu privire la prognoza pentru economia României.

“În ciuda contextului de creştere mai slab, considerăm că banca centrală va continua să majoreze dobânda cheie până la 4,00% în acest an. Credem că merită subliniat că în termeni nominali PIB-ul s-ar putea extinde chiar şi dincolo de metricile luate în considerare de guvern pentru bugetul 2022. În esenţă, acest lucru se datorează inflaţiei mai mari. Prin urmare, o creştere a PIB-ului real mai mică decât estimarea ar putea să nu fie la fel de problematică pentru factorii de decizie, cel puţin nu atâta timp cât nu se va transforma într-o recesiune, ceea ce nu este probabil în opinia noastră”, a explicat Valentin Tătaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO