Bănci și Asigurări

ING are al doilea fond de pensii facultative milionar

30.11.2007, 13:40 18

ING Clasic este al doilea fond de pensii private facultative (pilonul III) care a depasit pragul de un milion de lei in active nete administrate, fiind astfel obligat ca in termen de trei luni sa isi alinieze plasamentele la portofoliul-tinta.
Activele fondului ING Clasic, administrat de ING Asigurari de Viata, erau de 1,08 milioane de lei la data de 23 noiembrie, conform raportarii saptamanale publicate ieri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Primul fond care a depasit pragul de un milion de lei in active a fost AZT Moderato.
Conform legislatiei pensiilor facultative, fondurile sunt obligate ca, in termen de 90 de zile dupa ce au depasit primul milion de lei, sa isi alinieze plasamentele la cele precizate in prospect, adica sa treaca de la plasamentele exclusiv in depozite (preferate in primele luni, pana cand dimensiunea activelor fondului permite o anumita diversificare) la titluri de stat, actiuni listate, obligatiuni si celelalte instrumente precizate in prospectul fondului, in ponderile portofoliului-tinta. Pe 23 noiembrie, cele sapte fonduri de pensii facultative aveau 27.624 de contributori si active de 4,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO