Bănci și Asigurări

ING scumpeste leii cu 1,95% si da 0,5% in plus la economii

04.04.2008, 20:17 13

ING Bank, al zecelea jucator de pe piata dupa active, se inscrie in tendinta de crestere a dobanzilor la lei, si la credite si la economii, care se extinde la nivelul intregii piete dupa ce dobanda BNR a ajuns la 9,5% pe an.
De la 1 aprilie, dobanda la creditele pentru nevoi personale in lei acordate de ING a urcat cu 1,95 puncte procentuale, majorarea fiind aplicata la aniversarea fiecarui credit in cazul celor deja aflate in sold. Pentru ING Personal, dobanda nominala urca la 14,95%, cu asigurare de grup, respectiv la 17,95% fara asigurare de grup. Dobanzile anuale efective pentru o suma de 60.000 de lei pe zece ani ajung la 16,67%, respectiv 20,22%.
La creditul de nevoi personale cu garantie ipotecara, ING acorda credite in lei cu dobanzi de 10,95%, cu asigurare de grup, respectiv de 14,45%, fara asigurare.
In acelasi timp, banca a continuat tendinta de majorare a dobanzii la contul de economii Cont'Rol, care a urcat cu inca jumatate de punct, pana la 7,5% pe an. "Pentru 2008 mizam pe o crestere cu 50% a numarului de clienti din randul persoanelor fizice, crestere sustinuta prin extinderea retelei si a portofoliului de produse, dar si prin imbunatatirea ofertei deja existente. Este motivul pentru care am decis o noua majorare a dobanzii pentru ING Card Cont'ROL, la 7,5%. Am inregistrat deja o crestere a dobanzii la contul curent cu 1,2% in ultimele doua luni si cu siguranta nu ne vom opri aici", spune Albert Roggemans, seful diviziei de retail a ING Bank.
Tot saptamana aceasta, liderul pietei, BCR, a majorat cu un sfert de punct dobanda la contul de economii, pana la 7,25%, si a scumpit cu doua puncte creditele de consum in lei cu rata de dobanda revizuibila semestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO