Bănci și Asigurări

ING vede leul mai puternic: cursul va coborî la 4,15 lei/euro în martie

ING vede leul mai puternic: cursul va coborî la 4,15 lei/euro în martie

Autor: Liviu Chiru

06.01.2011, 11:46 32

Euro va coborî până la 4,15 lei în martie, acesta urmând să fietotodată minimul anului, consideră analiştii ING, care şi-auîmbunătăţit previziunile pentru leu după ce Guvernul a reuşit săimpună legile pentru reformarea salariilor şi pensiilor, iardeficitul bugetar pe 2010 a fost chiar sub plafonul stabilit.

În vechiul scenariu, euro era văzut la 4,3 lei în martie.

"Angajamentul clasei politice de a implementa cerinţele FMI adevenit mult mai vizibil atât la nivel declarativ, cât şi înacţiunile concrete. Astfel, şansele ca un nou acord cu FMI să fieîncheiat până în aprilie, când expira actualul acord, au crescut.De asemenea, sunt şanse mai mari ca ţinta de anul aceste pentrudeficitul bugetar de 4,4% din Produsul Intern Brut, să fie atinsă",spune Nicolaie Alexandru-Chideşciuc, economistul-şef al ING.

În noul scenariu, cursul urmează să urce la 4,3 lei/euro în iunie,după care coboară la 4,2 lei în toamnă, nivel la care încheie anul(vechea prognoză indica un euro de 4,25 lei în decembrie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO