Bănci și Asigurări

Interamerican a primit aprobarea CSA pentru a lua numele Eureko

29.12.2008, 00:00 18

Compania de asigurari Interamerican a primit aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a-si schimba numele in Eureko, cel al actionarului majoritar. Pe site-ul Comisiei compania apare deja cu noul nume.

Campania de rebranding va incepe in primele luni ale lui 2009 si va cuprinde atat Interamerican Asigurari, cat si Interamerican Pensii. Interamerican a luat aceasta decizie pentru a sublinia apartenenta la grupul olandez Eureko, care a preluat grupul Interamerican in 2001 de la un om de afaceri grec.

Eureko este unul dintre cele mai importante grupuri financiare de la nivel regional, cu active de 97,2 miliarde de euro la mijlocul acestui an.

Pe piata locala a asigurarilor, Interamerican este o companie de talie medie, estimand o cifra de afaceri de 24 de milioane de euro pentru anul acesta. Compania vinde atat asigurari de viata, cat si generale si este cel mai mare jucator din asigurari private de sanatate, cu circa 10.000 de clienti, adica o treime din piata. Eureko detine primul spital privat deschis in Romania, Euroclinic, care a devenit operational in 2005 in urma unei investitii de circa 14 milioane de euro.

In pensii private, fondul administrat de Interamerican (pilonul II) a anuntat recent ca va fuziona cu cel al Bancpost, ultimul urmand sa fie cel absorbit. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, ea fiind estimata la cateva milioane de euro. In urma acestei fuziuni, Interamerican va ocupa locul cinci pe piata, cu circa 264.000 de participanti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO