Bănci și Asigurări

Interamerican ia numele actionarului majoritar, Eureko

09.12.2008, 17:34 122

Grupul Interamerican, care detine o companie de asigurari si una de pensii private, va trece la inceputul anului viitor printr-un proces de rebranding, urmand sa isi schimbe numele in Eureko.
Eureko (Olanda) este actionarul majoritar al Interamerican din 2001, cand a cumparat actiunile grupului elen de la un om de afaceri si de pe bursa.
"Rebrandingul va incepe anul viitor si este legat de dorinta noastra de a ne repozitiona pe piata. Schimbarea numelui va avea loc doar la societatile din Romania", a declarat Radu Craciun, directorul de investitii al Interamerican Pensii. Compania de pensii a inceput deja sa lanseze produse cu numele Eureko. Recent, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a autorizat fondul de pensii facultative (pilonul III) Eureko Confort, iar pana la sfarsitul lunii februarie compania va mai lansa un fond, Eureko Activ.
Pe segmentul pensiilor private obligatorii (pilonul II) Interamerican are circa 283.000 de clienti si active nete de 35,2 milioane de lei (peste 9 milioane de euro). Din numarul total de clienti, numai pentru circa 241.000 angajatorii au virat pana in prezent cel putin o contributie.
In asigurari, Interamerican este o companie de talie medie, cu afaceri de 44,3 milioane de lei (12,1 milioane de euro) in primul semestru, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania vinde atat asigurari generale, cat si de viata. Din polite de asigurari generale, compania a subscris prime brute de 25,9 milioane de lei (7,1 milioane de euro), cu 28% peste nivelul din primul semestru din 2007. In asigurari de viata cresterea a fost mai lenta, de 12%, pana la 18,4 milioane de lei (5 milioane de euro). Interamerican vinde si asigurari de sanatate in parteneriat cu spitalul privat Euroclinic si cu reteaua Medisystem. In urma cu cateva luni, Eureko purta discutii pentru vanzarea spitalului, primul de acest fel construit in Romania. Euroclinic a devenit operational in 2005, ca aripa a Spitalului Floreasca, investitia initiala fiind de 14 milioane de euro.
Alte companii de asigurari care vor trece anul viitor printr-un proces de rebranding sunt BT Asigurari, Asiban si Groupama. Acestea vor fuziona, iar noua companie se va numi Groupama Asigurari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO